[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Crioterapia este o formă relativ nouă de tratament în care corpul sau o parte din corp este expusă pentru scurt timp la temperaturi foarte scăzute pentru a ajuta vindecarea şi pentru a obține alte rezultate terapeutice. S-a dovedit că această formă de tratament reduce inflamarea țesuturilor corpului, a mușchilor şi a încheieturilor. De asemenea, ajută la îmbunătățirea circulației corpului şi la vindecare şi poate încetini metabolismul şi reproducerea celulară.

Crioterapia poate ajuta la reducerea durerii şi a spasmelor musculare din corp, reducând inflamarea rănilor. Rezultatele au demonstrat accelerarea procesului de vindecare al rănilor la nivelul încheieturilor, al mușchilor şi al tendoanelor.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”414″ alignment=”right” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Cum funcționează crioterapia?

Crioterapia funcționează prin reducerea temperaturii suprafeței corpului, extrem de rapid şi pentru un interval scurt de timp — de obicei pentru câteva minute. Această dramatică, dar scurtă, reducere a temperaturii corpului generează eliberarea bruscă a adrenalinei, stimulând imediat sistemul imunitar al organismului. Această îmbunătățire a sistemului imunitar se poate menţine timp de câteva zile, chiar şi câteva săptămâni de la tratament. Pe termen scurt apare şi eliberarea endorfinelor, acestea fiind anestezicul natural al organismului. Această fiziologie modificată a corpului poate avea ca rezultat vindecarea accelerată şi poate ajuta la creșterea stării de bine pentru toate organele, celulele şi sistemele corpului.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]